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Students will learn how to publish academic papers as well as read papers on agricultural
economics, environmental economics, development economics and field socio-technical studies,
as well as reports from international organizations and will develop their reading presentation
and communication skills in English in the field of economics by reporting and discussing the
contents.
タンパク質は生命を形作る分子であり,食糧としても重要である。タンパク質が多様な機能特性を持つのは20種類のアミノ酸から構成されているためであることを,基礎タンパク質化学の視点から解説し,あわせて分離精製法、タンパク質の特性・機能解析や高度利用のためのタンパク質工学の基礎と応用についても講義する。/ Proteins are one of molecules that form body plan of life, and are important as food. In this lecture,the diversed functional properties of proteins, which consist of only 20 amino acids, will be described from view points of basic protein chemistry. Furthermore, the lecture will include the separation purification method, characteristics and function of food proteins, and advanced use and applications of protein engineering techniques.
食品は必要な栄養素の供給源であるとともに嗜好を満足させつつ、含まれる様々な成分の生理機能により健康の維持や疾病の予防に寄与している。食品工業は現代の食生活を支える重要な産業であり、そこで用いられる製造技術の多くは自動化、機械化されている。食品機能開発技術や食品製造技術、安全性確保技術に必要な工学的、物理化学的体系について理解する。
Food is a source of necessary nutrients and satisfies tastes, while contributing to the maintenance of health and prevention of diseases by the physiological functions of various components contained therein. The food industry is an important industry that supports modern eating habits, and many of the manufacturing technologies used there are automated and mechanized. Understand the engineering and physicochemical systems required for food function development technology, food manufacturing technology, and safety assurance technology.
魚介類筋肉の死後変性、細菌の識別・同定法、資源生物の生態学的特性を明らかにするための基本的手法、実験データの統計解析法を学ぶ。
施設見学を行う。
The purpose of the course is to let participants understand postmortem changes in fish muscle, method for the identification of bacteria, basic methods to clarify the characteristics of fisheries resource organisms and statistical analysis of experimental data.
講義は前半(講義形式)と後半(ソフトウェアを用いた分析)で構成される。前半は,環境評価手法を中心に7つのアプローチとそれに必要なアンケート調査の方法について講義する。具体的には費用便益分析,旅行費用法,ヘドニック法,CVM(仮想評価法)、コンジョイント分析などの環境評価の概念と理論を理解する。
後半は、統計ソフトRを用いて、実際のデータ分析の手順を学ぶ。
This class includes two parts: one is a lecture on the seven environmental valuation methods; the other is a lecture on the software R to analyze valuation data.
動物は、①外界から摂取した栄養素を材料として自己体を形成・成長させ、②自己体の生理機能を制御することにより種々の環境から自己を防衛し、さらに③自己遺伝子を複製して子孫を作り出すという一連の生命活動を行っている。本講義では、このような動物の生命機能の維持機構について、生理学・栄養学・微生物学的側面から概説する。
In this course, the maintenance mechanism of animals' various life functions is reviewed from the aspect of physiology, nutrition, and microbiology.
農業を経営するとはどういうことか、また、経営を行っていくためにはどのようなことが大切かについて、理論と実践の両面から学習する。現在の農業経営をめぐる現状とそれに対する経営行動等について基礎的な知識を習得するとともに、わが国の農業経営についての理解を深める。
This class aims 1) to learn the theory and practice of farm management and 2)to master the basic knowledge of innovative behavior of farm manager.