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食品機能分析学特論

前期 水曜日 3講時 農学部青葉山コモンズ第6講義室. 単位数/Credit(s): 2. 担当教員/Instructor: 仲川 清隆, 永塚 貴弘, 加藤 俊治, 伊藤 隼哉, 乙木 百合香. 履修年度: 2024. 科目ナンバリング/Course Numbering: ABB-AGC508J. 使用言語/Language Used in Course: 日本語.

科目名(英語)/English Subject

Advanced Biodynamic Chemistry

授業テーマ/Class Subject

食品や天然物成分の機能性評価
Functional evaluation of foods and natural products

授業の目的と概要/Object and Summary of Class

本講義では、食品や天然物成分の機能性評価を学習するとともに、機能性食品成分に関わる最新の生命科学研究の理解を深める。
The purpose of this course is to learn how the function of foods and natural products are evaluated, and to deepen understanding of the latest research on life science related to functional food compounds.

キーワード/Keywords

食品、天然物成分、機能性評価
Foods, Natural products, Functional evaluation

学習の到達目標/Goal of Study

食品や天然物成分(例:ポリフェノール、機能性脂質)の機能性評価を学ぶ。
Students learn how the function of foods and natural products (e.g., polyphenols and functional lipids) are evaluated.

授業内容・方法と進度予定/Contents and Progress Schedule of the Class-1-授業計画

本講義は、論文の読解と、Classroomを用いた受講学生による紙上発表とディスカッションを行います。
クラスコード:ljrhsiq

1.本講義のガイダンス(担当:仲川)
 Guidance (Lecturer: Prof. Nakagawa)

成績評価方法/Record and Evaluation Method

レポートの内容および講義への関与度で評価する。「A」以上の成績を履修者全体の30%程度になるようにする。
Students are evaluated comprehensively based on their final reports and level of class participation.
Students graded A or higher account for approximately 30% of all students.

教科書および参考書/Textbook and References

講義で配布する論文。および講義で配布する論文に記載されている参考論文。
Research papers and its references which will be provided in the class.

備考/Notes

オフィスアワーは、水曜16:00~17:00とする。事前にE-mail等で連絡すること。教員の連絡先は下記の通り。
E-mail: kiyotaka.nakagawa.c1@tohoku.ac.jp

Office hours are from 16:00 to 17:00 on Wednesday. Make an appointment in advance via e-mail or other means. The contact information of the lecturer is as shown below:
E-mail: kiyotaka.nakagawa.c1@tohoku.ac.jp

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