後期集中 その他 連講 農学部各コース学生実験室. 単位数/Credit(s): 6. 担当教員/Instructor: 田中 良和. セメスター/Semester: 6セメ. 対象コース・専攻(必修・選択)/Departments(Obligatory/Elective): 生命化学コース必修. 対象学年/Eligible Participants: 3年. 履修年度: 2024. 科目ナンバリング/Course Numbering: AAL-AGC331J. 使用言語/Language Used in Course: 日本語.
Experiments in Agricultural Chemistry II
毎年開講
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[目的]生命化学領域の研究に必要な実験について、基本的な原理と技術を習得する。また、卒業論文実験に取り組むための応用力を養う。
[概要]・実験は全学生が個別に行う。
・栄養化学実験(動物実験・酵素実験)、微生物実験、有機化学実験(I, II)のテーマについて各実験を順に行う。
Students learn principles and techniques of Biological Chemistry Experiments, and also learn how to apply these principles and techniques to the experiments for thesis next year.
Students perform the experiments individually.
Students perform nutrition chemistry experiments (animal experiments, enzymatic experiments), microbiology experiments, organic chemistry experiments (I, II) in this order.
栄養化学実験、動物実験、酵素実験、微生物実験、有機化学実験
nutrition chemistry experiments, microbiology experiments, organic chemistry experiments
生命化学研究分野における各種実験を通じて内容と原理を理解する。
基本的な実験操作・技術を確実に習得する。結果についての充分な考察法とレポートの書き方を習得する。
Students learn principles and techniques of Biological Chemistry Experiments, and also learn how to consider the results of the experiments and how to prepare reports for them.
クラスコード: 6qpwxlw
栄養化学実験<動物実験> (実験動物の飼育、生物価の測定、TLC、ラット解剖実験)
Nutrition chemistry experiments <animal experiments> (rearing experimental animals, measurements of biological values, TLC, dissection of rat)
栄養化学実験<酵素実験> (酵素活性の測定、酵素の至適pHの決定、酵素の熱安定性)
Nutrition chemistry experiments <enzymatic experiments>:measurements of enzyme activity, determination of optimal pH of enzymes, thermal stability of enzymes
事前に配布される実験書および参考図書にて充分に予習する。
Students are required to prepare for the assigned part of the designated experimental textbook and reference books.
オフィスアワー:毎回実験時の13:30〜18:00の間に、実験室にて担当教員が随時行う。
連絡先:各項目の初回実験時に示す。
Office hour is 13:30-18:00. The lecturers will answer the questions in the laboratory.
The contact information for the lecturers will be given in the first class.
主として実践的教育から構成される実務・実践的授業/Practical business