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基礎生物学実験(海洋)

通年集中 その他 連講 農学部各コース学生実験室. 単位数/Credit(s): 1. 担当教員/Instructor: 横井 勇人. セメスター/Semester: 5・6セメ. 対象コース・専攻(必修・選択)/Departments(Obligatory/Elective): 海洋生物科学コース必修. 対象学年/Eligible Participants: 3年. 履修年度: 2024. 科目ナンバリング/Course Numbering: AAL-APS311J. 使用言語/Language Used in Course: 日本語.

科目名(英語)/English Subject

Laboratory of Basic Biology

開講年度/Year

毎年開講

主要授業科目/Essential Subjects

授業テーマ/Class Subject

水圏生物を材料とした生物体の構造と機能
Body plan and function of aquatic organisms

授業の目的と概要/Object and Summary of Class

 生物の構造と機能を理解する上で最も基礎となる、形態学、遺伝学、細胞学、生理学に関連する事項を、水圏生物を実験材料として実習する。実験の中で、顕微鏡、各種分析機器等の基本的な実験器材の取り扱い方、実験データの整理、統計的処理法等についても説明する。
 The purpose of the course is to let students understand body plan and function of aquatic organisms studying on morphology, genetics, cell biology, physiology and statistic analysis.

キーワード/Keywords

形態学、遺伝学、細胞学、生理学
Morphology, Genetics, Cellular tissue, Physiology

学習の到達目標/Goal of Study

実際の生物材料を用いた実験を通して、生物学の基本事項についての理解を深める。
Students will
- have knowledge of basic biology
- have knowledge of experimental procedure

授業内容・方法と進度予定/Contents and Progress Schedule of the Class-1-授業計画

対面授業の一部を、以下のClassroomで配信・提供します。
クラスコード:izlas4r

1.魚類の解剖と観察(形態学)①
 顕微鏡の使い方
Fish anatomy and morphology ①
Microscope instructions

成績評価方法/Record and Evaluation Method

全ての実験に出席することが必要で、欠席は認められない。さらに、各実験終了後にレポートを指定された期日までに提出しなければならない。各実験の成績を総合して評価する。
Students should attend every experiments and absence is not acceptable for any reason. Students should submit report of each by the deadline suggested in each experiment. The academic achievement will be evaluated by attendance and submitted report through entire period.

教科書および参考書/Textbook and References

「学生実験テキスト」を配布する。
Text for the course will be provided and students may be recommended to prepare well.

実務・実践的授業/PracticalBusiness※○は、実務・実践的授業であることを示す。/Note:"○"Indicatesthe practicalbusiness

備考/Notes

質問等には、それぞれの科目の実験時間中に担当教員が対応する。
オフィスアワーは特に設けないが、担当教員の研究室でも随時質問を受ける。
Students may visit the instructor of each experiment anytime.

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