通年集中 その他 連講 農学部各コース学生実験室. 単位数/Credit(s): 1. 担当教員/Instructor: 横井 勇人. セメスター/Semester: 5・6セメ. 対象コース・専攻(必修・選択)/Departments(Obligatory/Elective): 海洋生物科学コース必修. 対象学年/Eligible Participants: 3年. 履修年度: 2024. 科目ナンバリング/Course Numbering: AAL-APS310J. 使用言語/Language Used in Course: 日本語.
Basic Experiments in Chemistry
毎年開講
〇
生物体の成分、および環境中の物質の分析
Components of aquatic organisms, analysis of substances in environment
水圏生物、水圏環境を対象として、生物の体成分、環境中に存在する物質の化学的な抽出、分析法の基礎を実習する。実験の中で、各種分析機器等の取り扱い方、実験データの整理、統計的処理法等についても説明する。
The purpose of the course is for students to understand the body components of organisms and the procedures to extract and analyze chemical components in the environment.
分子生物学、無機化学分析、有機化学分析、食品分析学
Molecular biology, Inorganic chemical analysis, Organic chemical analysis, Food analysis
生体成分、環境中の物質の基本的な分析方法について理解する。
Students will
- have basic knowledge of biogenic substances from aquatic organisms and analysis of the environment.
- have knowledge of experimental procedures.
対面授業の一部を、以下のClassroomで配信・提供します。
クラスコード:tgdhxmn
1.核酸の解析(分子生物学)①
DNA、RNAの抽出
Nucleic acid analysis ①
Extraction of DNA and RNA
全ての実験に出席することが必要で、欠席は認められない。さらに、各実験終了後にレポートを指定された期日までに提出しなければならない。各実験の成績を総合して評価する。
Students should attend every experiment and absence is not acceptable for any reason. Students should submit a report on each theme by the required deadline. Academic achievement will be evaluated by attendance and grading of all reports submitted .
「学生実験テキスト」を配布する。
Texts for the course will be provided.
〇
質問等には、それぞれの科目の実験時間中に担当教員が対応する。
オフィスアワーは特に設けないが、担当教員の研究室でも随時質問を受ける。
Students may visit the instructor of each experiment any time.