後期集中 その他 連講 農学部各コース学生実験室. 単位数/Credit(s): 1. 担当教員/Instructor: 金山 喜則. セメスター/Semester: 6セメ. 対象コース・専攻(必修・選択)/Departments(Obligatory/Elective): 植物生命科学コース必修. 対象学年/Eligible Participants: 3年. 履修年度: 2024. 科目ナンバリング/Course Numbering: AAL-PLA311J. 使用言語/Language Used in Course: 日本語.
Basic Experiments in Chemistry
毎年開講
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農学に必要な化学実験の基礎を習得する.
The purpose of this course is to help students develop chemical experiment techniques for agricultural science.
酵素実験,有機成分分析実験,土壌分析実験を通して化学実験の基礎を学ぶ.
酵素実験:果実から酵素を抽出して解析する方法を実習し理解する.
果実の有機成分分析実験:果実に含まれる糖類,デンプン,有機酸,アミノ酸を定量する方法を実習し理解する.
土壌分析実験:土壌の構成成分,化学的特性,植物への可給態成分分析の方法を実習し理解する.
Students learn about basic knowledge of agricultural experiments such as experiment in enzymology, analysis of organic constituent, and soil testing.
酵素実験,果実の有機成分分析実験,土壌分析実験
Experiment in enzymology, Analysis of organic constituent, Soil testing
実験の取り組み方を理解する.器具の扱い方を習得する.
Students will understand experimental approaches and how to use experimental equipments.
1.酵素学実験(加藤):果実に含まれる酵素の抽出と分析.
Experiment in Enzymology (Kato) : Extraction and analysis of enzyme in fruit.
出席,実験・演習の取り組み状況,レポートから総合的に評価する.
Class participation, attendance and submitted reports are evaluated.
農学実験テキスト2021,新農学実験マニュアル(改訂第3版,ソフトサイエンス社)
A Textbook of Experiments for Agriculture 2021, A Manual of Experiments for Agriculture (third edition, Soft Science Co. Ltd.).
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疑問点は実験時間中に積極的に質問すること.また,担当教員の研究室でも随時質問を受け付ける.
Positive participation in classes is expected. Questions are accepted at any time.
主として実践的教育から構成される実務・実践的授業/Practical business