前期前半 月曜日 1講時 農学部青葉山コモンズ第6講義室 / 前期前半 月曜日 2講時 農学部青葉山コモンズ第6講義室. 単位数/Credit(s): 2. 担当教員/Instructor: 本間 香貴, 亀岡 笑. セメスター/Semester: 5セメ前半. 対象コース・専攻(必修・選択)/Departments(Obligatory/Elective): 植物生命科学コース必修. 対象学年/Eligible Participants: 3年. 履修年度: 2024. 科目ナンバリング/Course Numbering: ABS-PLA315J. 使用言語/Language Used in Course: 日本語.
Food Crops
毎年開講
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食用作物の来歴,形態・生理,栽培技術および利用特性
History of food crops, morphology / physiology, cultivation technique and usage characteristics
食用作物は人類の食料の基幹であり,世界的な人口増加に伴い今後一層需要の増加が見込まれる.
本科目では,主要な穀類,豆類,イモ類および雑穀を対象に,その来歴,形態・生理,栽培技術および利用特性に関する知識の習得を目標とする.
Food crops are the backbone of human food and are expected to further increase in demand as the world populationincreases.
In this course, we aim to acquire knowledge on its history, morphology / physiology, cultivation technique andusage characteristics of major cereals, legumes, potatoes and millets.
食用作物,穀類,豆類,イモ類,雑穀,来歴,形態的特性,生理的特性,栽培技術
Food crops, cereals, beans, potatoes, millets, history, morphological characteristics, physiological characteristics,cultivation techniques
主要な食用作物の諸特性を理解したうえで,各作物の生産と利用の将来方向について考察できるようになることを目指す.
Understanding the characteristics of major food crops and aiming to be able to consider the future direction of productionand utilization of each crop.
授業の資料の配信などをオンラインで行います.
Google classroom code: m2ce3lh
1.作物の起源と歴史
Origin and history of crops
連続授業の2講時目の最後に授業内容の理解度に関するテストを行う(30%).その他出席や授業への関心(30%)およびテスト(40%)で評価を行う.テストはレポートになる場合があります.
At the end of the second class of the continuous class, a test on the level of understanding of the class contents will be conducted (30%). Other evaluations are based on attendance and interests in classes (30%) and tests (40%).
教科書:作物学の基礎I 食用作物
No english textbook
オフィスアワー 作物学教授室(E-307) 授業後18:00まで
メールでの質問も受け付ける
Office hours (E-307) are after class to 18:00. Students can also email their questions.
E-mail address: koki.homma.d6@tohoku.ac.jp